tisdag 25 augusti 2009

IP-telefoniföretaget FusionCom får ny delägare

IP-telefoniföretaget FusionCom som levererar företagstelefoni som tjänst får en ny ägarkonstellation då investmentföretaget Aggregate Media beslutar att investera i bolaget. FusionCom har fram tills idag varit privatägt.


FusionComs grundare och VD Joakim Turesson grundar beslutet om en ny ägarpositionering på att detta kommer att ge nya dimensioner i företagets exponering och expansion. FusionCom får med denna ägarstruktur en branschunik sits i de målgrupper som kommer att nås och därmed en ökad försäljnings- och marknadssatsning inom nischen IP-Centrex.

-Det är naturligtvis mycket glädjande och hedrande att Aggregate Media satsar på just FusionCom i en bransch med många aktörer och tekniska lösningar. Inte minst i ett läge med lågkonjunktur där vi trots detta går starkt framåt med en starkt ökande kundtillflöde och kan nu lägga i ytterligare en växel för att kunna ta emot ännu fler kunder och anknytningar i våra system. Med kunder som Tågia med upp emot 1000 anknytningar och tusentals ytterligare kundanvändare har vi nu möjligheten att agera snabbare och bättre på alla fronter, säger Joakim Turesson.

Peter Brodén, investeringsansvarig på Aggregate Media Funds kommenterar den senaste investeringen:

- Vi har bevakat utvecklingen inom IP-telefonibranschen under en längre tid och väntat oss denna utveckling som nu sker från fasta telefonväxlar till att företag köper telefonin som en tjänst över IP-nätet eller via det mobila nätet. Vi anser oss med FusionCom ha hittat ett bolag med en imponerande record av kund- och användarantal som går framåt på alla led där vi kan bidra med såväl kapital som kunskap för att ta bolaget ett antal ytterligare steg framåt positioneringsmässigt.

Marknaden för ip-telefoni och telefonväxlar är just nu väldigt aktiv. Vi har tidigare berättat om en annan företagsaffär, där iTell köper Telecom Valley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar